CSOPORTINDÍTÁS

 • Impulzus gondolatot küldött be a következő csoportba: CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 10 hónap, 4 hét óta

  Az endokannabinoid rendszert vizsgálom. (= speciális nézőpontű önismeret)
  A mondanivalóm javarészét rosszul használt fogalmak miatt nehezen lehet azonnal megérteni. Nehéz szavakat találni arra, amit nem tanultunk az iskolában, illetve rosszul tanultuk meg. Ki kellene alakítani egy közös nyelvet a bábeli zűrzavarból. Jelenleg is keresem a megfelelő szavakat, fogalmakat, több fórumon jelen vagyok. Akadnak itt olyanok, akiket nemcsak érdekel, hanem egy alkotó párbeszédben is részt vennének?

 • agost joined the group CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 1 év óta

 • McKenna gondolatot küldött be a következő csoportba: CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 1 év óta

  Elvált apák

 • Sirály gondolatot küldött be a következő csoportba: CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 1 év, 1 hónap óta

  Generációs terheink a kapcsolódásainkban..

  • JÓ ötlet. Picit konkértabban kifejtenéd, hogy mi lenne a csoport funkciója? 🙂

   • Amíg a Te általad kommunikált folyamat erejében benne vagyunk, abban mozgunk, élünk és elakadunk a jelenben…. addig emögött van egy nagyon jelentős generációs sebzett mintázat is, ami , amikor ki-bemozgunk a korszakainkba, feltölti a rendelkezésre álló tereinket. A korszakaink hossza, vergődése nagyban függ attól, hogy magam felé fordulok, az “egész”-ségem felé, az egyéni sorsom felé vagy csak a férfi felé.
    Hol veszett el a rendszerben a férfi vagy női erő, lássam és érezzem az egyes állomások rendszerszintű elakadásait. Megérezzem azt a pontot, amit én ma itt megváltoztathatok és más dinamikával örökíthetek tovább.
    Felelősségem felismerése a folyamatban, a sorsomban, az életben….hogy minden mozgás, amit bevállalok az Egészet gyógyítja! Nem egyedül lógok ebben a sorban, ahogy Te is összefüggéseket mutatsz a folyamataink mögött. Ezeket az összefüggéseket hozná le a csoport az egyéni rendszerek, személyes szintjére…
    Rendszerszintű, ám mégis személyes szintre! Fejből a szívbe mozgás!

 • Uhu gondolatot küldött be a következő csoportba: CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 1 év, 6 hónap óta

  18-as karika: szex és szenvedély (csoportjavaslat)

  • Felesleges ilyen háttérelképzeléseket beleszőni. 🙂 Valami nevet kellett adni neki, nekem amúgy ez a 18-as karika cím a finoman humoros tartományban van, pont azért mert a hivatalos, mainstream kommunikációs platformokat idéz. Mögötte láthatod, h ki van írva, nevén nevezve, miről is lenne szó.

  • Sziasztok! Teljesen új vagyok itt ,még nem sikerült végig néznem mindent,de azt már láttam,hogy folyt ilyen témában beszélgetés és elég aktívan.Szerintem teljesen jó ötlet ezt egy csoport keretein belül tenni.

  • Vannak, akik teljesen elengedetten és a legnagyobb természetességgel tudnak ilyen témáról beszélni. Ilyen hozzászólásokat szeretnék leginkább olvasni. Azok, akiknek semmiféle problémájuk nincs ezzel kapcsolatban, tanítsanak meg minket, hogyan kell ehhez normális módon viszonyulni. De gyanítom, hogy nem ők fognak írni ide elsősorban. Persze egymás anomáliáiból is tanulhatunk.

  • és akkor hogy tervezed ezt a ‘beszélgetést’?? Kíváncsi vagyok.

   • Tanítani lehet, hiszen a szexológus is ezt csinálja, csak ő pénzért. Nem módszertani útmutatóra gondolok, mint ahogy a szex sem csupán gimnasztika. Tapasztalatok megosztása, főleg jó tapasztalatok. De egyébként én is szkeptikus vagyok kicsit ezt illetően. Talán kérdezzük meg Uhut, mire gondolt pontosan ezzel kaocsolatban.

    • Én arra gondoltam, megtanítani vkit arra hogyan beszéljen szabadon természetes módon a szexualitásról- a saját tapstalatai alapján- úgy!!! hogy ez eddig !! nehézséget okozott?
     Így értettem, és ha , innen nézzük akkor megtanítani bizonyosan nem fog tudni, legfeljebb segíteni h. elkezdjük saját magunkban dolgozni a saját gátlásainkat.. stb..
     Egyébként ez a tapasztalat dolog, kicsit úgy érzem magam mintha egymás ‘mocsarában’ taposnánk és próbálnánk meg egymásba kapaszkodva kievickélni… szerintem itt max. és bocsi , h. ideírom valamiféle vajascukormázas, csöpögős egyáltalán nem ‘tökös’ egymás buksiját simogató lápos mezőn sétálgatnák. Szerintem, ez mondjuk a saját véleményem csak és csupán sehova nem vezet. Max. úgy tudnám elképzelni, h. leírja vki a hasonló tapasztalatát és jéé sikerült megtalálnom a rá a megoldást, vagy előrébb léptem.. Mintha tilos volna a kritika, a vélemény nyilvánítás… még mindig nincs témavezető.. bár és ehhez órák munkája szükséges beletenni az energiát… hmm.

     • A szexuális jellegű elakadások nagy része önismereti hiányosságokra vezethető vissza. A jókislány például, aki elutasítja a testiséget és az ezzel járó örömöket, előbb az otthonról hozott mintáit kell elengedje és mernie kíváncsibbnak, felfedezőbbnek lennie, és ráébrednie, hogy a saját lábára állva is megáll a világban. Meg sok más hasonló dolog. Az beszél ilyesmiről felszabadultan és gátlások nélkül, akinek sikerült már az önismeretnek ezt a fejezetét is lezárnia. Persze nyilván alkati kérdés is, vannak köztünk szégyellőssebbek, ez természetes. Ahogy az önismereti fejlődésben segíthetünk egymásnak, úgy talán ebben is tudjuk egymást előrébb vinni a saját tapasztalatainkkal. A valódi munkát persze mindenkinek magának kell elvégezni. Sokaknak okoz gondot a szexualitás hiánya, vagy nem megfelelő megélése. Ha az emberek nagy részének rendben lenne a szexuális élete, akkor nem lenne annyi aggresszív, frusztrált, depresszióra hajlamos ember. Több időt kellene szánni alapvetően egymásra, ami az együttlétek minőségét is befolyásolja. Aztán ott van a pornófüggőség, mi férfiak erről többet beszélünk, mert nálunk komolyabb problémát okozhat. A látvány felülírja a fantáziavilágot, így a szexuális fantáziánk visszafejlődik, nem tudunk érzelmileg ráhangolódni a partnerre, ami valójában a lényege az egésznek, ha nem akarunk sportot űzni a szeretkezésből.

      • Az otthonról hozott minták rengeteget számítanak ebben is mint minden másban mert akaratlanul és tudat alatt is magunkban hordozzuk.Először nem árt felismerni,hogy vajon miért vagyunk olyanok amilyenek és utána beismerni.Sokkal könnyebb megérteni ha megtaláljuk,hogy honnan hozzuk az esetleges frusztrációnkat.Én belefektettem némi munkát és érdekes dolgok kerültek felszínre.

  • Wow, micsoda aktivitás, egy még el sem indult kapcsán! Ezek szerint érdemes volt felvetnem. Magam egyszerűen jó lehetőségnek tartom egy kifejezetten ilyen témájú csoport indítását. Sőt, szinte meglepő, h ez a téma így nem merült fel, holott az oldal abszolút a megélt, megtapasztalt dolgok kiírásáról, megbeszéléséről szól. Úgy néz ki, senkinek nem olyan fontos elem az életében a szexualitás…… 😀 😉
   Azt is látom, meglepődve, h vannak, akiknél nagyon komoly, elnyomott dolgok és ebből eredő feszültségek vannak, úgyh nem kérdem meg, h “Akarsz róla beszélni?” – mert látom, h akartok róla beszélni. 😉 Szerintem nem szükségesek prekoncepciók, h mit lehet írni a csoportban, meg, h ezzel másoknak milyen formán lehet segíteni, vagy egymást tanítani – a többi csoportban, vagy cikk kapcsán vannak talán ilyen prekoncepciók? Nincsenek. Azt írunk a témában, amit akarunk, ami jön, osz’t megláss’uk, mi sül ki belőle. Én így látom ezt.

  • Andi,
   ez igaz, de mire nem igaz? Ez a korszak amúgy is a megtapasztalásról szól, nem az elméletről, meg hitrendszerekről. Ettől függetlenül szerintem rengeteg olyan élményünk, emlékünk, tapasztalatunk van mindannyiunknak az életben, amelyet megosztva gazdagíthatjuk a világot és önmagunkat is. Már amennyiben van a társaságban pucája írni ezekről a dolgokról (és nem csak a különböző össze nem jött, meg szeretői párkapcsolatokról 😉 ). Nekem a szexről sosem okozott gondot beszélni és reménykedem, van még más is rajtam kívül – a többiek meg majd felbátorodnak. 🙂 Persze nem erőszak a disznótor.

   • Bennem amúgy elsőre fel sem merült, h itten, a csoportban valamiféle direkte tanítást kéne folytatnia bárkinek is.

  • Ez egy jó fórum:))
   Gerardo jól mondja : önismeret.
   Mégis, hogy egy kicsit belekotyogjak:
   1:) döbbenetes, hogy a testmnknej, lelkünknek olyan elemi szükséglete, mint az étel, vagy levegő, mégsem kezeljük a legnagyobb természetességgel.
   A szexhez technikai tudás szükségeltetne, sehol nem tartunk. Megy a neten az orál, meg a segre ütögetés, de pl.lányok nem tanultuk tornaórán a hüvelytornát..ellenben magasugrást, meg kötélmászást igen
   2:) megtanítani a fiatalokat milyen más az a fajta szex, amikor érzelem társul mellé…mikor a bőre érintése is már gyönyört okoz.
   Osho-t kötelező lenne olvasni. Miért szégyen a nők géppuska szerű orgazmusa..miért hisz néhány férfi, hogy a nő elmegy egyszer akkor ok, ergo azt hiszik úgy működik a női test, mint az övék? Honnan tudnák, hogy nem?
   Más: a rosszlányok.hu.n vannak tesztek engem is meglepett higy mire milyen arányban szavaznak a férfiak és nők…ezt is érdemes megnézni hölgyeim…pl.miért menbek kurvához a pasik, mit kapnak ott, amit máshol nem…szuper nézegetni.

   • Tüszi,
    nagyon jók a témák, amit ennek kapcsán közreadtál, nekem erről rögtön az jutott eszembe, h mennyire sok mindennel összefügg a szex, annak ellenére, h sokan megpróbálják leegyszerűsíteni egy sima nemiszerv-kapcsolódásra. Amúgy azt is látom, olvasom, érzem, h – mindenekelőtt a 3. generációs feminizmusnak köszönhetően, amely minden nőből férfit, minden férfiből meg nőt akar csinálni – óriási rombolás történt a nemi szerepekben, a társadalomban és ez egyre nagyobb feszültséget és boldogtalanságot okoz mindkét nemnél. Bár a nőknél sokkal nagyobbat: számos felmérés, kutatás mutatja azt, h az elmúlt 50 évben, az egyre nagyobb szabadsággal pármhuzamosan a nők egyre boldogtalanabbak lettek… De van remény, gyógyír, pl. István üzenetei, vagy Gyula írása, tanfolyamai, férfioldalon meg a Red Pill. meg férfi személyiségfejlesztés.
    Na máris, látszólag eltértünk a tárgytól – valójában meg ez is mutatja, mennyire összefüggnek ezek a dolgok…

    A másik, h lehet mindenféle nagy önismereti, spiri, meg megvilágosultságban hinni magunkat, de a férfi-női vonzalom és a szex is olyan többezeréves, ösztön programok alapján fut, amit nem lehet csak úgy átírni. Amit lehet, h egyrészt elfogadjuk: férfi és nő tökéletesen más, máshogy működik, konkrétan agyilag másképp vagyunk behálózva. És erre az alapra építkezve igyekszünk valamennyit megélni a saját másik nemi oldalunkból, elfogadni, megérteni valami kis darabot a másik nemből, illetve tudatossággal egy kicsit rendezni, keretben tartani a saját nemi ösztöneinket.

    • Ez fura, hogy boldogtalanabbak lennének, ezt nem hiszem. Kitágult a világ, ma már minden nő tanult, olvasott. Halott az orgazmusról törekszik is rá, inkább a férfiak ragadzkodnak több ezer éves előjogukhoz, hogy nekem jár. És hát a szexhez fizikum kell, namost a nők futnak, kondiznak, a férfiak sajnos nagy hányada már nem rak kazlat, nem lovagol, nem vág fát…stb…mitől erősödne? Evoluciós fejlődés van, a technikai fejlődéssel együtt. Hogy,ez hova vezet, szintén új téma:)
     Mellesleg a “penis map” on a magyar férfiak, hál Istennek és a szerencsés keveredésnek világelsők közt vannak. Ergo mi magyar nők örülhetünk)))

     • Sajnálom, de az, h mit hiszel, illetve az, h mit mutatnak a felmérések, két külön dolog – és én az utóbbit tartom objektívebbnek. 🙂 Ráadásul én magam is ezt látom mindenfelé: hogy a nők – azáltal, h elvették tőlük, ledegradálták a női szerepeket és azt igyekeznek bemagyarázni nekik, h attól lesznek boldogok, ha minnél “modernebbek”, férfiasabbak lesznek, ha a férfiaknál nagyobb farkat növesztenek – nem lettek boldogabbak. Ráadásul ma már nőként a választás sincs meg, h otthon marad a családdal, mert anyagilag ez ma már a legtöbb esetben nem opció. Én azt szoktam mondani, h amit a férfiak megkaptak kakit a feminizmussal, azt a nők ugyanúgy megkapták, csak nekik leöntötték még cukormázzal, h ízletesebb legyen.

      • Ezzel nem is vitatkozom. Najó mégis:))
       Gondolj bele melyik a nehezebb alkalmazottnak lenni, vagy vállalkozónak.
       Ma szabadság van, egy nő kipróbálhatja a saját hülyeségeit, erejét, pl férfiak világában helytállni. Könnyebb csalódnia így az álmaiban és elvárásaiban. Az hogy régen férjhez ment, gyereket nevelt…stb..kitaposott út volt, ergo a biztonság, de silány próbatétel nyugalmat adott , ergo egy kis boldogságot. Mégis , ki volt szolgáltatva a férfi keresetének, a férfi egészségének, alárendelt szerep kötelező jelleggel.
       Ma önálló akaratból vállalhatja ezt a nő és ez mennyivel értékesebb. Persze az ami az egyénnek jó, és fejlődhet, az a társadalomnak katasztrófa. Nincs család, nincs gyerek. Szabadság van.

      • Ez azért enyhe sarkitasa a problemanak. Apa sebeik vannak a nőknek, nem.maguktol lettek akarattal férfiasak és anya sebei a férfiaknak, puhanyak, kenyelmesek, csabitok, de nem felelősség vallalók! Párban változott a két Nem….nem egymástól függetlenül! Érdekes olvasgatni itt…

     • Nem tudom, magyarul mennyire van erről anyag, angolul, ha beírod, pl. h “female happiness paradox” akkor elég sok találatot kapsz a témáról.

      • Én megéltem mind a kettőt..feleségként , meg önállóként, tapasztalatból tudom mind a kettő előnyét hátrányát

      • A magam részéről minimum oda vezetném vissza a történetet, h a nőnek lehetősége legyen választani, h ő az otthon tüzét akarja-e melegíteni, gyereket nevelni, vagy robotolni akar-e napi 8-12 órában valahol (mert ugye a legtöbb munka továbbra sem a “körömreszelgetős” irodai meló). Ehhez persze az kell, h a férfiak ismét annyit keressenek, amiből el lehet tartani egy családot. Ugyanis nem sokszor hirdetik a feminizmus vívmányai között, h ez, a tőkések, tulajdonosok számára egy gigantikus nyereség volt, hiszen míg korábban egy ember munkájáért kellett X pénzt adni, most ugyanezért az X pénzért 2 ember dolgozik…
       Egyébként ideálisnak azt tartanám, h egyrészt, amiről István is ír – h legyen lehetőség nőként megélni az amazonságot, h nőként is sok tekintetben lehet férfi szerepben helyt állni, majd ezt követően ebbe belefáradva, “belehalva”, immár tudatosan a női utat választani. Emellett ideálisnak tartanám a 4 órás munka lehetőségét, amely lehetővé teszi azt, h ne ragadjon bele az anya az otthon világába, legyen egy bizonyos szintű anyagi függetlenség is, ugyanakkor maradjon ideje, lehetősége a család, az otthon tüzének melegen tartására is.

     • Tüszi,
      “Mégis , ki volt szolgáltatva a férfi keresetének, a férfi egészségének, alárendelt szerep kötelező jelleggel.”
      Könyörgöm, legalább itt hagyjuk már ezeket a feminista mítoszokat!! Bár ebből is látszik, mekkora pusztítást végzett, milyen szinten belerágta magát a fejekbe…
      Ki volt szolgáltatva? A férfi meg ki volt szolgáltatva a feleségének, h legyen mit ennie, ruhát felvennie, hogy kap-e szexet, gyengédséget, befogadást, hátországot, aki a pici gyerekeikre odafigyel, stb, stb. stb. stb. Eleve, mi az, h ki volt szolgáltatva??? Ez a feminista narratíva, amely azt hazudja, h a nők rabszolgaként el voltak nyomva a férfiak által, akik csak henyéltek. Ez a hazugság nem vesz tudomást olyan dolgokról, h szerelem, szeretet, gyermeknevelés. Nem vesz tudomást arról, h férfi és nő egymással szövetségben (és nem egymással vetélkedve, ahogy ma) élt, mert rá voltak szorulva egymásra, mert különbözőt tudtak hozzárakni a nagy egészhez, ezért mindkettőjükre szükség volt.

      Kiszolgáltatva? Nos, akkor viszont szabadítsuk fel a gyerekeket is! Hiszen ők is totálisan ki vannak szolgáltatva, mind anyagilag, mind lelkileg a szüleiknek. Ez brutális és kegyetlen! Tegyük lehetővé a gyerekmunkát, minimum 6 éves kortól, h felszabadítsuk szegény elnyomottakat! Előre, aktivisták!

      És mindeközben magas is egyetértek azzal, amit István ír, h fontos nőként megtapasztalni a férfi utat, a férfi világot, h aztán legyen mibe belefáradni, belehalni. Amelynek az ellenoldala, férfiként, megtapasztalni a feminim oldalunkat: befogadást, lágyságot, finomságot, empátiát.

     • Tüszi,
      “Evoluciós fejlődés van, a technikai fejlődéssel együtt. Hogy,ez hova vezet, szintén új téma”
      Gondolom, a technikai fejlődést az utóbbi 200 évre érted, evolúciós fejlődést meg…az utóbbi 50 évre?
      A technikai fejlődés valóban megtörtént. Más kérdés, h az emberiség jelenlegi tudatszintjén ez nem fejlődést eredményezett, hanem azt, h sokkal hatékonyabban tudjuk egymást és a Földet elpusztítani. Fel kéne nőnünk végre.
      Evolúciós fejlődés? Ez sokszázezer év alakulása – ehhez képest 50-100 év az égvilágon semmit nem jelent! Be lehet csapni magunkat a divatos áramlatok által, de ettől még akkor is tudatalatt, mélyen a többszázezer éves ösztönök irányítanak minket döntően. Ezen lehet finomítani, ennyi. Ami tény, h hatalmas válságban van egyszerre a férfi-női kapcsolat, a társadalom, a társadalmi érintkezéseink és a népképviselet intézménye is. A válság persze a változás lehetősége – a kérdés az, h sikerül-e egy magasabb szintre lépnünk, vagy belátható időn belül kipusztítja magát az emberiség a Földről.

      Hogy a mára totálisan elfajzott feminizmus hová vezet? Oda, h megsemmisül a nyugati civilizáció. Nagyon be kell csukni a szemeket ahhoz, h ezt ennek afolyamatnak a látványos jeleit ne lássuk. Egy megoldás van: vagy, nyugati férfiak tököt növesztünk és azokkal a nőkkel szövetkezve, akiket még/már nem hülyít meg a feminizmus, visszavesszük az irányítást, vagy beáramolnak az erő-vákuumba olyan kultúrák (arab, afrikai), amelyekben még megtalálható a maszkulinitás. Aztán majd lehet sírni burkában, 6. feleségként.

 • Csillagom gondolatot küldött be a következő csoportba: CSOPORTINDÍTÁS csoport logójaCSOPORTINDÍTÁS 1 év, 7 hónap óta

  Sziasztok !
  Szülő – gyermek kapcsolat csoportnak örülnék . Igaz felnőtt gyermekem van , mégis sokszor csak állok es nem tudom hogy reagáljak le tetteket , felém közölt mondatokat .

 • Tovább
or

Lépj be az adataiddal

or    

Forgot your details?

or

Create Account