Várszegi Réka

1. Név
Az oldalon használt név

Várszegi Réka

2. Személyes
Ki vagy?

Rólam

Gyerekkoromban tanár, író vagy színész szerettem volna lenni, kamaszkoromban pedig Elvis Presley felesége.
Ha most visszanézek mindezekre, akkor tökéletesen kirajzolódik, hogy már akkor éber voltam azokra a jelzőfényekre, amik a későbbiekben vezettek.
Az út persze korántsem volt egyenes, sőt nagyon is cikkcakkos.
Fiatalon, érettségi után 19 évesen már eljöttem a szülői házból, talán ennek is köszönhető, hogy hozzámentem az első, komoly barátomhoz feleségül. Ebben az időszakban találkoztam először az „ezoterikus”irodalommal. Rávetettem magam, minden elérhető könyvet elolvastam és az elsők között ültem az Agykontroll tanfolyamon is. Öt évig tartott a házasságunk, vállalkozásba fogtunk, majd fiatalságunknak és tapasztalatlanságunknak köszönhetően annak rendje és módja szerint bele is buktunk. Ez meg is ásta a kapcsolatunk sírját. Közben azonban én kitanultam egy „rendes szakmát”: kozmetikus lettem.
Mind a mai napig szeretem a kozmetikák világát, a krémeket, sminkeket, nőcis cuccokat, de ha visszagondolok arra az időszakra, akkor el kell ismernem, hogy legalább ugyanolyan lelkesedéssel ápolgattam a nők lelkét, mint a bőrüket. Szerettem amit csináltam, de nyughatatlan voltam, így elkezdtem MLM üzletekkel is próbálkozni, valamint egy rövid ideig állandóan járva az országot kiállításokon árultam különböző termékeket. Ennek az időszaknak rengeteget köszönhetek: egyrészt a kommunikációs készségem ugrásszerű fejlődésnek indult, másrészt a nyár kellős közepén Siófokon összefutottam egy ott nyaraló hatalmas nagy német fiúval. Amikor szeptember első napjaiban álltunk a Siófoki állomáson (én Egerbe indultam egy kiállításra), azt ígérte: visszajövök majd!….hát….Próbáltam hinni neki, de ahogy kigördült a vonat az állomásról, és ő a piros baseballsapkájával integetett utánam…meggyőződésem volt, hogy akkor láttam őt utoljára….
Legnagyobb meglepetésemre három hét elteltével már itt volt, Brémából, 1400 kilométerről képes volt egyetlen hétvége kedvéért ideautózni. Én is meglátogattam, október elején szálltam vonatra úgy, hogy egy-két hétig kint maradok….Karácsonykor léptem újra Magyar földre, és nem egyedül jöttem haza…
Onnantól folyamatosan ingáztunk a két ország között egészen addig, amíg nekem már akkora nem lett a pocakom, hogy már nem volt komfortos az utazás…Gyönyörű, életerős kisfiúnak adtam életet, aki édesapja után az Andreas nevet kapta.
Öt évet éltünk együtt hol itt, hol ott, de rengeteget külön…Egyszer csak azt vettük észre, hogy ami volt, elmúlt, és már semmi sem a régi…
Én ezekben az években is folyamatosan tanultam és olvastam. A motivációs és sikerirodalmat már MLM-es korszakomban felfedeztem, ebben az időben pedig hozzájöttek a spirituális irodalom nagyjai: Eckart Tolle, Szepes Mária, Müller Péter stb…a kb 500 kötetes könyvtáram tovább gyarapodott…Kutattam az Élet titkát…tudni akartam, hogyan lehet másképp…mert éreztem a zsigereimben, hogy igenis lehet…
A párommal békében szakítottunk, és utána következett 8 boldog évem. Tanulni kezdtem….Felsőfokon. Először főiskolát végeztem Pécsett majd egyetemet Szegeden. Imádtam minden pillanatát. Kitaláltam, hogy szexológus leszek, találtam is képzést, az oktatóim és környezetem legnagyobb örömére minden egyes dolgozatomat, sőt a szakdogámat is a szexualitásról írtam. Életemet a gyermekem, a tanulás, a barátok és a szerelem töltötte ki, ami akkor még ugyanolyan tüzes, vad és tetovált volt, mint a rock and roll és rockabilly zene, ami örök kedvencem.
Ez volt az a korszak, amikor úgy éreztem, enyém a világ, minden rendben, sínen vagyok!! Vannak még ugyan megoldandó feladatok, de olyan nagy baj velem már nem történhet! Van egy gyönyörű gyerekem, fiatal vagyok, csinos, teli barátokkal, bulival és diplomával!
Na, akkor esett szét minden!!
Most már tudom, hogy nem az én hibám…sorsszerű volt…De ezt akkor nem tudtam….fel sem fogtam mi történik…Nem tudtam, hogy épp az Amazon korszakomat élem, amely egy nagyon fontos korszak…de nem az Út vége….És nem tudtam azt sem, hogy ezután jön az Élet Legmélyebb Válsága….
Csak annyit érzékeltem, hogy egyszer csak valahogy minden összeomlott. Kétségbeesésemben és talajvesztettségemben belekapaszkodtam egy férfiba, aki hihetetlen kedvesnek mutatkozott…Segítőkész, házias, érzékeny, szorgalmas…csak megtépázta az élet szegényt…Akkor még csak fél füllel hallottam az érzelmileg bántalmazó kapcsolatokról, és olyan elképzelésem volt, hogy ilyesmibe csak gyenge és áldozattípusú emberek sétálhatnak bele…Nem tudtam, hogy a bántalmazók céltáblái sokkalinkább az erős emberek…Az ő lelkület és önbecsülésüket összetörni az igazi kihívás!
Pillanatok alatt hozzám költözött, ezt akkor – én balga – az elköteleződés és a szerelem jelének vettem!! Lehetetlen elmagyarázni mit él át az ember egy ilyen kapcsolatban. A bántalmazó módszeresen lát neki a feladatának először csak apró szurkálódások, elejtett megjegyzések…Mind mind arról, hogy én milyen rossz vagyok, és mennyi bánatot okozok neki, aki pedig mindent megtesz értem…Mikor már elültetődne a gyanú, és menekülőre fognám, mindig van egy felívelési periódus..és akkor még nekem volt bűntudatom, hogy mit gondoltam erről a drága emberről, hogyan is feltételezhettem bármi rosszat róla…Egy év után viszont már nagyon tűrhetetlen lett a dolog… Már éppen szakítani akartam, amikor előállt azzal, hogy Németországban fog dolgozni, így megoldódnak majd az egyre súlyosbodó anyagi gondjaink is. Alighogy kiért sírva telefonált (egyébként is rengeteget sírt mindig….én nő létemre nem fakadhattam sírva mellette, de ő drámai zokogásokat produkált állandóan…), hogy most érzi csak a távolság hatására, hogy mennyire rosszul bánt velem, és nem is tudja, talán a felelősség ijesztette meg….de most már tisztán lát, és egyetlen vágya, hogy rendbetegye a kapcsolatunkat….Hittem neki….Következett egy viszonylag boldog és kiegyensúlyozott három hónap… Kiderült, hogy súlyos alkoholista, az a fajta, aki sokszor hónapokig nem iszik, de aztán nekiáll… így megint rohamléptekkel elindultunk a gödör felé, és én elhatároztam, hogy ennek most már biztosan vége!!!
Ekkor derült ki, hogy ennek a nyugodt három hónapnak a gyümölcse már növekszik a pocakomban. Először nagyon megijedtem…Tudtam, hogy ez egy életre ahhoz az emberhez fog kötni, akitől épp hanyatt-homlok menekülni akarok…De a gyereket semmi pénzért nem adtam volna fel…
Az ezután lévő időszakot nem részletezem…Onnantól, hogy a gyerekkel biztos „tulajdona” lettem, elszabadult a pokol. Már nem tudta és nem is akarta visszafogni magát. Ha a kamasz fiam nem lett volna kétszer olyan erős, mint ő biztos vagyok benne, hogy fizikailag is bántalmazott volna, nem csak lelkileg. Az én erős énem a porban hevert, sehol nem volt már bennem az a Nő, aki voltam…Egy senkinek, egy árnyéknak éreztem magam…Azért éltem túl, mert az idő nagy részében kint volt külföldön, a telefonos pocskondiázásokat mégis csak könnyebb volt elviselni…Egyszer azonban a kislányom csinált valami vicceset, és én elnevettem magam….akkor döbbentem rá, hogy szinte már évek óta nem nevettem…és ez lesokkolt….Igaz, már sírni sem tudtam….Egész belsőmet egy „elbújnék a föld alá” érzés töltötte ki…Arról nem is beszélve, hogy a lelki megrogyástól már azelőtt rohamosan hízni kezdtem, amihez a terhesség csak még plusz kilókat adott…Már nem csak belsőleg, de külsőleg sem voltam önmagam…Tudtam, hogy magam és a gyerekeim érdekében kikell törnöm onnan, ahol vagyok…de ez nem tűnt olyan egyszerűnek…Azok a módszerek, amiket eddig használtam már jó ideje hatástalannak bizonyultak…Ilyen lelkiállapotban a pozitív gondolkodásos, hitre alapuló módszerek egyszerűen hatástalanok, sőt még rontanak is a helyzeten. Sem pozitív nem tudsz lenni, sem erőltetetten hinni. És mivel mind kettőt alapkövetelménynek mondják az egész rád tesz még egy adag alkalmatlanság és bűntudatérzést…Nem, hogy segítettek volna, csak rontottak a helyzeten ezek a technikák…
Régebben már hallottam az Access Consciousness módszeréről, de amikor belenéztem olyan fura nyelvezete volt és olyan érthetetlennek tűnt az egész, mintha ufók beszélgettek volna, úgyhogy félretoltam…De nagyon súlyos anyagi gondjaink voltak, így egyszer meghallgattam Palacskó András egyik ingyenes pénzről szóló előadását. András tisztán, egyszerűen és sallangmentesen magyarázta el az access lényegét. Nem is értettem, hogy nem értettem odáig! Tudtam, hogy ez az, ami kell nekem!!! Erre vártam, ezt kerestem!!! Hirtelen kattant valami a fejemben és onnantól minden szabadidőmet az access tanulásának szenteltem. Rengeteg ingyenes anyagot meghallgattam, de egy évnél is több eltelt, mire életem első Bars kezelését megkaptam. Ennek egész egyszerű oka volt: nem tudtam volna kifizetni, így egy csere napra mentem el először, kipróbálónak.
Az access volt az, aminek hatására elkezdett működni az életem. Jó volna most azt mondani, hogy varázsütésre, de nem…ugyanakkor lassan, de biztosan változott minden. A legfontosabb célom az volt, hogy kitörjek a kapcsolatomból, és anyagilag stabilizálni tudjuk magunkat. Ez akkoriban szinte teljesen elképzelhetetlennek tűnt…Egy bántalmazótól nem olyan könnyű megszabadulni…
De nekem sikerült…sikerült szaktani, sőt előtte még azt is elértem, hogy pár hónapon át rendkívül bőkezűen támogatott bennünket anyagilag..igaz, hogy azóta eltűnt valahol Skandináviában, és se pénz, se látogatás…de talán jobb is így!!
Sikerült lefogynom 40 kilót, amiből az első 25 mindössze két és fél hónap alatt ment le….erőfesztés és szenvedés nélkül.
Sikerült elérnem, hogy azt tehetem, amit a legjobban szeretek: emberekkel foglalkozom…
Sikerült átformálni a magamról alkotott képet, kívül, belül megújultam…
A nőiességem szárnyal…És imádom!!!
Megtapasztaltam, hogy most (a Hölgykorszakban) forróbban és mélyebben tudok szeretni, mint eddig bármikor. Odaadóbb, befogadóbb lettem, és a sebezhetőségemben végtelen lágyság, erő, gyengédség és kedvesség rejlik…
Sikerült rátalálnom a Férfira. Nem véglegesen, de végre, hosszú évek után érezhettem, hogy milyen érzés, amikor egy Valódi Férfi van mellettem, aki erejével vezet, és nem gyengeségével, áldozatiságával zsarol és kontrollál. Érezhettem a Férfierőt, és azt, hogy milyen segítség, ha nyújtja a kezét azon a területen, ahol én még csak vakon botorkálok. Segített összerendezni az erőimet, irányba állítani, és céltudatosabban, összeszedettebben alkalmazni.
Őt akartam jobban megérteni akkor is, amikor találkoztam Joós István tanításaival, aki megértette velem, hogy hogyan működik a Férfi. Magamat már értettem…őket még nem…De Istvánnak köszönhetően összeállt a kép!
Végtelen hálát érzek mindenért és mindenkiért, aki elkísért az úton.
Hatalmas változást értem el, viszonylag rövid idő alatt…Ez sok mindenben megnyilvánul, de talán a legfontosabb az, hogy annyi év szomorúság után ismét rengeteget és szívből jövően tudok nevetni és szeretni.

 

Mi Lelkesít?

a Férfi

az Élet…Megérteni, megtapasztalni, megélni

a Kapcsolatok, kapcsolódások:

a Férfi és a Nő kapcsolata…

Az ember és az Univerzum kapcsolata

A Test és Lélek kapcsolata

Legnagyobb félelmed?

…hogy nem választanak…

Nemed

3. Kapcsolódás
Megszólíthatóság

szívesen segítek

Témakörök

egészség, Isten, önismeret, párkapcsolat, szeretői viszonyok, szülők, táplálkozás

Módszer

őszinte emberség, pszichológia, családállítás, coaching, ezotéria, asztrológia

Viszonzás

Sokan fordulnak hozzám, immár díjat kérek.

Kapcsolat

írj itt üzenetet!, telefon / Skype, személyesen, e-mail, lásd weboldalam

Weboldal

szeresdatested.hu

Facebook oldal

http://www.facebook.com/varszegi.reka

or

Lépj be az adataiddal

or    

Forgot your details?

or

Create Account